“Mijn tatoeage heeft geen speciale betekenis, maar past helemaal bij mij en mijn droom.”

Ze is lang en slank, haar blonde haar omlijst haar vriendelijke gezicht dat door haar bril ook een tikje serieus lijkt. Haar outfit is comfortabel, maar stijlvol en goed op elkaar afgestemd. Ze straalt zelfvertrouwen uit. En vrouw die weet wie ze is en die haar mannetje staat. Precies wat je zou verwachten bij iemand met haar positie. Miriam is directiesecretaresse bij een groot Nederlands bouwbedrijf.

Miriam (45 jaar)
Directiesecretaresse met een pin-up op haar bovenarm

“Dat is ook wel zo. Ik durf mezelf te zijn en ben gelukkig met wie ik ben, met mijn lieve vriend en twee mooie dochters. Op mijn werk zit ik prima op mijn plek. Ik ben een echte spin-in-het-web die precies weet wat er speelt in de organisatie. Vanuit die rol ontzorg en ondersteun ik het management. Geen dag is hetzelfde en daar hou ik wel van. Ik ben in dit vak gerold omdat ik na mijn studie in het bedrijf van mijn man ging werken. Eigenlijk heb ik een toeristische opleiding gedaan. Maar dat was niet mijn eerste keus. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik echt wilde.

Ik was namelijk niet altijd zo zeker van mezelf. Ik heb mezelf pas laat ontdekt. Eigenlijk pas toen ik mijn huidige vriend ontmoette. Hij geeft me de ruimte en heeft me juist gestimuleerd om mijn eigen dingen te doen. Dat was vroeger thuis anders. Daar probeerde ik zo veel mogelijk keurig in de pas te lopen. Juist omdat ik zo lang en dun was, stak ik als meisje boven iedereen uit. Dat maakte me erg onzeker. Ik wilde liever niet opvallen.

“Ik vind het stoer als je jezelf durft te laten zien en je schijnbaar niks aantrekt van wat anderen vinden.”

Ik keek met bewondering naar mensen die dat wel durfden. Die er bewust anders uitzagen, bijvoorbeeld door een aparte kledingstijl of tatoeages. Ik vind het stoer als je jezelf durft te laten zien en je schijnbaar niks aantrekt van wat anderen vinden. Maar pas op mijn vierenveertigste durfde ik zelf een tatoeage te laten zetten. Op mijn bovenarm heb ik een pin-up in traditionele zeemansstijl. Vooral omdat ik dat mooi vind, niet vanwege een speciale betekenis. Tegelijkertijd past hij helemaal bij wie ik nu ben en de droom waar ik voor wil gaan.

Tijdens mijn studie bloeide ik wel iets meer op. Maar koos toch nog steeds voor het keurige plaatje. Ik leerde een leuke man kennen. Hij had een eigen bedrijf. En aangezien ik nog steeds niet echt wist wat ik wilde doen, was het een makkelijke keuze om voor hem op kantoor alle zaakjes te gaan regelen. Vrij snel trouwden we en werden onze twee dochters geboren. Helaas heeft ons huwelijk het niet gered.

Na mijn scheiding wilde ik meer op mezelf kunnen vertrouwen. Ik besloot dat ik zoveel mogelijk dingen alleen en samen met mijn dochters zou gaan ondernemen. En dat heb ik gedaan. Ik heb een andere baan gezocht. We zijn op vakantie gegaan. Met vriendinnen ging ik op stap en ik leerde nieuwe mensen kennen. Ik ontdekte dat er nog veel meer was dan het keurige ‘huisje-boompje-beestje-leven’ dat ik jaren geleefd had.

Mijn huidige vriend is een geweldige man van wie ik meteen onder de indruk was. Maar op een goede manier. Bij hem kan ik mezelf zijn. Wij zijn volledig gelijkwaardig in onze relatie. We zijn heel gek op elkaar en hebben een superleuk leven samen. Maar vooral omdat ik weet dat ik het ook prima in mijn eentje afkan. Ik voel me echt vrij zoals ik nu ben.

We doen ieder onze eigen dingen, maar ook veel samen. Zeilen is onze grootste passie. Wouter had een zeilboot en was al een fervent zeiler. Ik had wel eens eerder gezeild, maar ben inmiddels ook helemaal met het zeilvirus besmet. Het leven op de boot, op het water en in de wind, is het ultieme gevoel van vrijheid. Zodra het weer het toelaat, vind je ons elk weekend en in de vakanties op het water. Onze droom is om onze baan op te zeggen en met de zeilboot de wereld rond te gaan. Van plaatst naar plaats te varen, onderweg proberen wat te verdienen om weer verder te kunnen gaan en zien waar de wind ons brengt.”

pump_icon

Hoe zit dat met jou? Herken jij je in Pumps & Plaatjes en wil je je verhaal met ons delen, reageer dan via contact.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *