Een lunchcafé met een tattoostudio (bijna) exclusief voor vrouwen.

Eigenlijk is het een tattoostudio met een lunchcafé. De tattoostudio was er namelijk eerst. Helemaal niet zo’n gekke combinatie als je weet wat de gedachte erachter is. Dan besef je dat het een perfecte combinatie is. Net als de twee leuke vrouwen die dit bijzondere etablissement runnen. Nadat we een bericht over Studio TAT op Facebook lazen, besloten we er zelf eens op bezoek te gaan.

Als we binnenstappen bij Studio TAT worden we verwelkomd door het nostalgische geluid van de ouderwetse winkelbel en de hartelijke groet met bijbehorende lach van Silvia. Ze nodigt ons uit om lekker plaats te nemen en gaat meteen een heerlijke kop koffie voor ons maken. Je kan zien dat de vintage inrichting een persoonlijke touch heeft. Het interieur is uniek en klopt als een Volkswagen bus. Tegelijkertijd is het ook weer niet té gestyled, waardoor je het gezellige gevoel van je grootmoeders keuken krijgt. Ondertussen schuift Esther bij ons aan. Ze heeft dezelfde twinkeling in haar ogen. Als we hun vragen hoe het idee voor Studio TAT zo is ontstaan, begint Esther te vertellen en vult Silvia haar met haar enthousiaste Brabantse getetter steeds aan.

Een plek om even bij te komen

Esther van den Hoek en Silvia van der Schoot, Studio TATEsther tatoeëert en Silvia draagt de verantwoordelijkheid voor het lunchcafé. “Het idee van een lunchcafé bij de tattoostudio is ontstaan vanuit een gemis dat we zelf ervaarden. Eerst had ik alleen de tattoostudio. Om verschillende redenen wilden we onze klanten iets meer kunnen bieden. Een plek om even bij te komen met een goede kop koffie en, als je wilt, een lekker broodje. Voor, tijdens of na je afspraak. Als onderbreking van een lange sessie wanneer je een grote tatoeage laat zetten. Maar ook om gelegenheid te bieden om nog even na te praten. Vaak zetten mensen een tatoeage met een speciale reden. Dat kan soms erg emotioneel zijn. Om die reden is de tattoostudio gescheiden van het lunchcafé.” In een aparte ruimte in dezelfde vintage stijl kan Esther in alle rust haar klanten tatoeëren. Portretten van haar ouders en zus door haarzelf getekend hangen boven de stoel en laten haar unieke persoonlijke stijl zien.

De perfecte match

Als illustrator was Esther geboeid door het tatoeëren: iets definitief illustreren. Ze leerde de basisbeginselen van het tatoeëren van een ervaren artiest en bekwaamde zichzelf steeds verder. In haar stijl zie je duidelijk haar illustratietalent en de liefde voor pentekeningen. In 2014 opende ze op deze locatie haar tattoostudio. Silvia kende ze al langer. Maar toen de vonk tussen die twee oversprong en Silvia bij haar introk, ontstond deze perfecte match. “Ik ben een echt horecamens”, vertelt Silvia. “Ik vind het leuk om met mensen een praatje te maken en voor ze te zorgen. Ik werkte al jaren in een cafetaria in Boxtel. Maar iets van mezelf was wel een droom. Terwijl we ’s avonds op de bank zo onze ideeën bespreken, ontstond Studio TAT. Inmiddels is het echt helemaal zoals we het voor ogen hadden. En ook als je niet voor een tatoeage komt, maar alleen ff een lekker hapje wilt doen, ben je welkom!”

(Bijna) exclusief voor vrouwen

In principe tatoeëert Esther exclusief vrouwen. “Dat is een keuze. Tatoeages zijn allang niet meer alleen voor mannen of specifieke mensen, zoals rockers. Toch hebben veel shops een bepaalde uitstraling waardoor niet iedereen er zomaar durft binnen te stappen. Wij willen een laagdrempelige studio zijn waar vrouwen met hun idee, klein of groot, terecht kunnen. Ik werk op afspraak. Samen met de klant werk ik haar idee naar wens uit. Ik wil dat je je helemaal op je gemak voelt als je hier komt. Alleen op dinsdag hebben we een inloopdag. Dan serveren we geen lunch en reserveer ik de hele dag om te tekenen. Je kunt gewoon even binnenlopen om je idee te spreken. De afspraak voor het zetten plannen we dan meteen in. Alleen als een vrouw samen met haar papa, zoon, vriend of man een tatoeage wil zetten, maken we een uitzondering. En een aantal keer per jaar houden we een speciale ‘mannendag’ voor mannen die toch graag door mij getatoeëerd willen worden.

studiotat_01    studiotat_02    studiotat_03    studiotat_04    studiotat_05

Een zaak met een hart

Studio TAT, een zak met een hartOndertussen zet Silvia twee overheerlijke broodjes voor ons neer. Terwijl we van de lunch genieten, kletsen we nog even door over hoe ze elkaar hebben leren kennen, de verhalen achter hun eigen tatoeages en de ideeën die ze nog hebben. De twinkeling in hun ogen laat overduidelijk zien dat ze hier beiden hun hart aan hebben gegeven. Wat ons betreft verdient Studio TAT met recht het Pumps & Plaatjes stempel!

Benieuwd naar Esthers portfolio of weten wanneer ze open zijn? Kijk op de website van Studio TAT voor alle informatie.

www.studiotat.nl

 

pump_icon

Goeie ervaringen met deze tattoostudio? Deel ze door een reactie achter te laten!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *